13-15 вересня
2022, КИЇВ, МВЦ
Замовити стенд Замовити квиток
Замовити стенд Замовити квиток
13-15 вересня
2022, КИЇВ, МВЦ

В Україні змінилися вимоги до меду

Міністерство аграрної політики і продовольства затвердило вимоги до виробництва та маркування меду. Відповідний наказ № 330 опубліковано на офіційному сайті міністерства.

Відзначається, що документ гармонізує законодавство України із законодавством Європейського Союзу в частині вимог до меду, що дозволить забезпечити український ринок якісною продукцією і розширити експортні можливості.

Згідно з наказом, мед повинен складатися з вуглеводів, переважно з фруктози і глюкози, а також інших речовин, таких як органічні кислоти, ензими (ферменти), пилкові зерна, що потрапляють на мед у процесі переробки бджолами нектару.

При цьому колір повинен бути від прозорого, білого, світло-жовтого до темно-коричневого.

До продукту, що маркується словом «мед», заборонено додавати інші харчові інгредієнти, харчові добавки або будь-які інші добавки.

Маркування зазначених продуктів може бути доповнено інформацією про спеціальні критерії якості.

На етикетці меду для кондитерських виробів поряд з його назвою має бути зазначено: «призначений тільки для продуктів, які підлягають переробці».

14 серпня в Україні відзначають Медовий Спас.

ВСІ НОВИНИ