Українська виноробня Biologist створила біодинамічне вино. Це метод створення вина, коли вирощування винограду – полив і підживлення – узгоджують із космічними ритмами, залежно від Сонця, Місяця та інших планет і зірок.
Винороб та власник Biologist Ігор Петренко понад 4 роки займається вивченням біодинамічного підходу та має виноградники на Київщині та Одещині.
Він зазначає, що в основі біодинаміки лежить глибинне бачення сутності живого і неживого. Цей підхід заснований австрійським філософом Рудольфом Штайнером.
Виноробня використовує лише ті ягоди винограду, які підходять за показниками pH. Винороби розповіли, що використовують тільки зрілий виноград і тільки ягоди без пошкодження.
Такі експериментальні виноградники дають як результат українське крафтове унікальне вино.
Джерело: agroter.com.ua