14-16 вересня
2021, КИЇВ, МВЦ
Замовити стенд Замовити квиток
Замовити стенд Замовити квиток
14-16 вересня
2021, КИЇВ, МВЦ

Сучасні технології переробки сої

Соя — популярний продукт у багатьох країнах світу. Соєві боби багаті на жирні кислоти, кальцій, фолієву кислоту та селен. Також вони містять важливі мінеральні речовини: магній, марганець, залізо та цинк. Завдяки великому вмісту білка, соя є високоякісним джерелом протеїну. Це чудова сировина для виробництва рослинних продуктів, таких як соєві напої та тофу.

Рослинні напої з сої позначаються як «соєві напої», оскільки термін «молоко» призначений виключно для молока тваринного походження. Основу для напоїв становить стабільна суміш з олії, води та протеїну.

Рідкий продукт отримують шляхом замочування сухих соєвих бобів, їх подрібнення і дбайливого декантування від осаду твердої складової соєвих бобів під назвою окара.

Процес екстрагування забезпечує оптимальний вихід протеїнів з продукту. Соєві напої містять таку ж кількість протеїнів, як і коров’яче молоко (близько 3,5%), а також 2% жиру. Після інактивації ферментів, дезодорації, змішування та гомогенізації отриманий напій пастеризують чи ультрапастеризують і упаковують.

Серед основного обладнання для такого процесу можна виділити декантерні центрифуги, які скорочують втрати сировини та води, водночас поліпшуючи якість продукту.

Переваги декантерів: високий ступінь вилучення продукту; безперервна робота за повного завантаження; розширений набір функцій; автоматичний режим експлуатації; економія фільтраційних матеріалів.

Джерело: https://news.unipack.ru/

ВСІ НОВИНИ