Серед переваг кіз англо-нубійської породи – висока жирність молока (5%), а також його щільність через велику кількість білка.
Про це йдеться на порталі AgroTimes з посиланням на фейсбук торговельної марки Virtuoso by Lukachivka, під якою виробляє продукцію з козиного молока фермерське господарство «Лукачівка Еко».
Зазначається, що сиру з молока нубійських кіз виходить в 1,5 раза більше, ніж із молока інших порід. «Його смак не порівняти ні з чим», – запевняють у господарстві.
«Лукачівка Еко» утримує племінних альпійських і нубійських кіз, молоко яких відрізняється поживністю, ніжним вершковим смаком і не має різкого запаху.
Ферма розрахована на стадо до 200 кіз. Саме таку кількість молока від них – 500 л – можна переробити вручну, стверджують у господарстві.