Замовити стенд Замовити квиток
ВЕРЕСЕНЬ
2024, КИЇВ

Представник Мінсільгоспу Грузії: Загрози заразитися коронавірусом від овочів та фруктів практично немає

Загрози заразитися коронавірусом COVID-19 від овочів та фруктів практично немає, перед вживанням їх досить добре помити, бажано з милом. Про це заявив журналістам голова департаменту продовольства та розвитку села Міністерства охорони навколишнього середовища та сільського господарства Грузії, лікар за освітою Тенгіз Каландадзе, пише EastFruit.

«Ризик заразитися коронавірусом з поверхні овоча або фрукта є тільки теоретичний, на практиці його не підтверджено. І тому ми, лікарі (а я теж – лікар за освітою), закликаємо не тільки у цьому особливому випадку, але і взагалі завжди дотримуватися правил гігієни. Одне з головних правил – мити руки з милом. І я часто даю рекомендацію, щоб фрукти та овочі теж, за можливості, мили з милом – завжди, а не тільки в даний період», – заявив Тенгіз Каландадзе.

За словами Тенгіза Каландадзе, ця рекомендація стосується, наприклад, яблук, які для кращого збереження часто вкривають захисним шаром харчового масла, яке не сходить після миття звичайною водою. А, скажімо, картоплю мити з милом не обов’язково, адже її зазвичай потім чистять та піддають термічній обробці.

Як підкреслив Тенгіз Каландадзе, «Всесвітньою організацією охорони здоров’я не зафіксовано жодного факту передачі коронавірусу COVID-19 від продукту, саме внаслідок цього транскордонні перевезення продовольства не зупинені ніде, у тому числі й у Грузії. Інша справа – дотримання санітарно-гігієнічних вимог при здійсненні перевезень, контроль над тим, щоб вірус не передавався від людини до людини», – зауважив він.

ВСІ НОВИНИ