Замовити стенд Замовити квиток
ВЕРЕСЕНЬ
2024, КИЇВ

“Повітряне” морозиво за фінською технологією

Новий десерт, розроблений фінською харчовою технологічною компанією Solar Foods, виготовляється з інгредієнтів, отриманих з повітря.

Основа морозива – Solein. Це революційний мікробний протеїн, який отримав схвалення керівних органів Сінгапуру для комерційного використання у вересні минулого року, повідомляє milk.info.

Десерт почали продавати 15 червня. Це знаменує собою перший раз, коли їжа, виготовлена без фотосинтезу та сільського господарства, стала доступною для широкої громадськості. Білок Solein виробляється за допомогою біопроцесу, який живить мікроби вуглекислим газом, воднем і киснем разом з невеликою кількістю поживних речовин.

Біопроцес нагадує виноробство, коли гази замінюють цукор як джерело вуглецю та енергії. Результатом є харчова сировина, яка містить 65-70% білка, 5-8% жиру, 10-15% харчових волокон і 3-5% мінеральних речовин з поживним складом, подібним до сої або водоростей.

Раніше Solar Foods отримала 10 млн євро інвестицій на виробництво інноваційного білка.

ВСІ НОВИНИ