Переробка волоських горіхів є перспективною ідеєю для бізнесу в Україні. Вкладені в її реалізацію кошти окупляться за півтора роки, а за чотирирічний період рентабельність інвестицій складе 250-300%. Такі дані були отримані за результатами розробки бізнес-плану організації підприємства з переробки волоських горіхів, в рамках якого виконані всі необхідні розрахунки, пише Pro Consalting
Волоські горіхи є найбільш популярним видом горіхів у нашій країні. Українська територія входить в 7% поверхні земної кулі, де цей вид горіхового дерева взагалі може рости.
Зовнішньому напрямку реалізації волоських горіхів сприяє наявність поруч ємного та платоспроможного європейського ринку, рівень споживання на якому в три-чотири рази перевищує український. Однак, внутрішній ринок також не варто скидати з рахунків, так як з ростом купівельної спроможності українського населення та поширенням ідей здорового харчування, все більше співгромадян віддають перевагу смачним, корисним, а головне – доступним волоським горіхам. Тому українські показники середнього споживання горіхів будуть наближатися до європейського рівня.
«Сам процес створення заводу по переробці волоських горіхів складається з декількох послідовних етапів. Для їх здійснення буде потрібно близько одного мільйона доларів США. Найбільш ємними статтями витрат є придбання обладнання (48%), будівництво виробничо-складського комплексу (23%) і поповнення фонду оборотних коштів (21%). Готове підприємство зможе переробляти до 5 тон волоських горіхів на добу, на виході отримуючи ядра різного ступеня дроблення, перегородки та паливні пелети з шкаралупи.
Таким чином, правильно скориставшись сприятливими ґрунтово-кліматичними умовами та зручним географічним положенням нашої країни, можна створити високорентабельне переробне підприємство, забезпечуючи співвітчизників робочими місцями та залишаючи в Україні більше доданої вартості» – відзначають аналітики Pro Consalting.