Новий продукт отримують шляхом сушіння свіжого пастеризованого знежиреного молока, що піддається специфічному термічному обробленню. Мета цього термічного оброблення – денатурація білка для отримання термостійкого порошку та запобігання згортання білка під час виробництва згущеного молока, повідомляє Agro Times із посиланням на інформацію компанії.
За прогнозами міжнародних аналітиків, у період з 2019 по 2024 рік середньорічне споживання згущеного і концентрованого молока зростатиме на 2% на рік. Це зростання забезпечують країни Латинської Америки, Близького Сходу, меншою мірою – азійські країни.
Використання свіжого молока-сировини в цих регіонах не завжди можливе через низькі обсяги збирання молока. Тому деякі переробники змушені використовувати сухе молоко.
Сухе знежирене молоко вироблятиметься на заводі Lactalis Ingredients у Равенсбурзі (Німеччина). У нього гарна розчинність, а також збережено молочний смак.