Маркувати курятину, вирощену без антибіотиків, вітчизняні птахівники почнуть уже цієї весни.
Союз птахівників України має намір маркувати курятину, вирощену без антибіотиків. Про це на прес-конференції повідомив виконавчий директор організації Сергій Карпенко, інформує «Новое время».
Моніторинг залишків антибіотиків у кормах, воді, кінцевій продукції й продуктах життєдіяльності птиці почався в січні, а перші маркувальні знаки на товарах з’являться вже навесні.
Як правило, виробники використовують антибіотики не для того, щоб лікувати птицю, а з профілактичною метою, каже національний консультант і координатор проектів ФАО Віталій Башинський. За його словами, антибіотики завозяться в Україну тоннами що призводить до антибіотикорезистентності. Уникнути застосування препаратів можна, якщо контролювати якість води, проводити фільтрацію повітря та ін.
Союз птахівників зможе відкликати право маркувати свою продукцію в разі, якщо компанія буде порушувати встановлені вимоги. Планується, що моніторингом якості продукції буде займатися незалежні лікарі, а оплачувати дослідження – виробники.