14-16 вересня
2021, КИЇВ, МВЦ
Замовити стенд Замовити квиток
Замовити стенд Замовити квиток
14-16 вересня
2021, КИЇВ, МВЦ

Їжа з повітря

Науковці навчилися робити їжу з повітря. У Фінляндії вчені винайшли революційну технологію створення їжі буквально з повітря. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

«Винахідники, які назвали свій продукт «солеїн», переконані в тому, що він може стати повноцінною альтернативою м’ясу та молоку. Для його виробництва потрібні вуглекислий газ, мікроби, вода, вітаміни та мініатюрний біореактор. Отриманий продукт схожий на борошно жовтого кольору. Його можна використовувати як основу для багатьох страв, наприклад шніцеля», — йдеться в повідомленні.

Головна перевага винаходу в тому, що цю їжу доволі просто «виростити» в лабораторії.

За амбітним проектом стоять команда дослідників з ЛТУ-Університету в Фінляндії (колишній Лаппеенрантскій технологічний університет) і створений ними стартап Solar Foods. Вчені скромно відзначають, що придумали і перевірили технологію ще у 2018 році, сама ж ідея народилася в 1960-і роки, на зорі космічної ери.

Крім того, у штучного протеїну немає завдання повністю замінити традіційну їжу. Але в довгостроковій перспективі – з урахуванням боротьби зі зміною клімату – Solar Foods повинна стати основним джерелом білка.

ВСІ НОВИНИ