Замовити стенд Замовити квиток
ВЕРЕСЕНЬ
2024, КИЇВ

Держпродспоживслужба працює над відновленням якості українського хліба

Головним завданням у хлібопекарській галузі є відновлення якості, смаку, користі, доступності та інтересу споживача до українського хліба. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька зустрілася з головою ради об’єднання, генеральним директором «Укрхлібпрому» Олександром Васильченком, виконавчим директором Всеукраїнської асоціації пекарів Оленою Жуковою і головою Спілки «Борошномели України» Родіоном Рибчинським. Головна тема зустрічі — підвищення якості українського хліба і рішення проблем, з якими стикаються його виробники.

Згідно з повідомленням прес-служби, учасники зустрічі відзначили, що якість хліба залежить від якості зерна, заквасок і дріжджів. Також важливим є контроль якості продукції, яка потрапляє до українських магазинів.

За словами Владислави Магалецької, є необхідність у державній програмі з відродження якості хліба. В цьому зацікавлені і споживачі, і держава. Така програма повинна включати стимули для виробників якісного зерна, борошна, селекціонерів, увагу держави до цього питання, доступ українських пекарів і борошномелів до дешевих кредитів, поліпшення якості води, зерна, добавок та інших інгредієнтів, які використовуються у виробництві хліба, а також боротьбу з тіньовим ринком і контрабандою борошна.

Джерело: ukragroconsult.com

ВСІ НОВИНИ