Замовити стенд Замовити квиток
ВЕРЕСЕНЬ
2024, КИЇВ

Британська асоціація PFLA про агроекологічне тваринництво

За зменшення споживання м’яса виступають не тільки захисники тварин, а й захисники навколишнього середовища, кліматичні активісти. Це пов’язано з тим, що вирощування сільськогосподарських тварин вимагає багато ресурсів, а самі свині-вівці-корови виробляють більшу частину парникових газів, що призводить до прискорення процесу глобального потепління. Втім, одна з британських асоціацій тваринництва довела, що деякі способи виробництва м’яса не шкодять навколишньому середовищу.

В Асоціації тваринництва ферм із випасом (Pasture-Fed Livestock Association – PFLA) відзначають, що вівці і ВРХ, які годуться тільки на випасі, не тільки не створюють проблем для навколишнього середовища, але і допомагають їх вирішити.

Тварини, які протягом усього життя харчуються тільки травою на пасовищах і ніколи не їдять зерно, допомагають нарощувати родючість грунтів і поглинати вуглець.

Відповідаючи на заклики в засобах масової інформації, щоб люди їли менше м’яса з екологічних причин, в PFLA заявили, що не все м’ясо є однаковим.

Причиною прискорення глобального потепління і пов’язаних з ним кліматичних змін є, головним чином, спалювання викопного палива. Тваринництво використовує викопне паливо для вирощування, збору, переробки та транспортування зерна. А пасовищне скотарство і вівчарство використовує зовсім небагато додаткових ресурсів.

Метан, що виділяється великої рогатої худобою та вівцями, є частиною природного циклу вуглецю, а спалювання викопного палива та інтенсивне сільське господарство порушує стабілізуючий ефект цього циклу. Британські фермери відзначають: перехід до агро-екологічних систем, таким як годування худоби тільки на випасі, дозволить мінімізувати викиди СО2, які виробляє тваринництво.

За матеріалами: https://meat-inform.com/novyny-pro-miaso

ВСІ НОВИНИ