Козинаки – улюблений десерт багатьох шанувальників здорового харчування, адже до його складу входять різні насіння, горіхи та сухофрукти, які є джерелом білка та корисних жирів. Така енергетична бомба надає силу та енергію навіть наприкінці робочого дня.
Сировина для виготовлення козинаків на ТОВ “Шполянський завод продтоварів” – вітчизняна. Підприємство закуповує соняшникове ядро з добірного сорту насіння компанії LNZ Group, а саме сорт Лакомка та інші гібриди кондитерського соняшника. Сухофрукти також постачають українські виробники, а ось мигдаль, фундук, кунжут, арахіс імортуються з інших країн.
Особливістю козинаків ТМ «Жайвір» є те, що до їх складу входить мед та масло обліпихи.
Лідером серед козинаків ТМ «Жайвір» є асорті з мигдалем, до складу якого входять благородні горіхи, такі як фундук та мигдаль.
Одним із етапів технологічного процесу є підготовка сировини до виробництва. Всі горіхи проходять процес обсмажування, а соняшникове ядро проходить процес підсушування. Вся ця сировина перевіряється і пропускається через металомагніти.
Джерело agroportal.ua