Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства пропонує змінити правила виробництва коньяків в Україні. Проект наказу, який вносить зміни до правил виробництва коньяків, опублікований на сайті Мінекономіки. Про це повідомляє agronews.ua.
Зокрема, пропонується скасувати обов’язкове використання спиртів українського походження, частка яких має бути не меншою за 20% у 2020 році, 25% – у 2021 році, 30% – у 2022 році тощо, при використанні імпортних спиртів для виробництва коньяку.
Відповідний абзац у новому проекті наказу звучить таким чином: «При виробництві ординарних коньяків України допускається використання витриманих не менше трьох років спиртів коньячних неукраїнського походження».
Також пропонується дозволити відвантаження коньяків на інші підприємства для їх подальшого розливу в споживчу тару виключно для експорту; для реалізації на території України це буде заборонено.
Крім того, пропонується дозволити перегонку коньячних виноматеріалів у термін, який визначає керівник підприємства, тоді як зараз це необхідно робити в термін до 1 квітня наступного після врожаю року (максимум – до 1 липня).