Замовити стенд Замовити квиток
ВЕРЕСЕНЬ
2025, КИЇВ

Веганське сало створили у Франції

На ринку альтернативних продуктів сьогодні існує багато варіантів рослинних замінників м’яса. Можна легко знайти веганську свинину, яловичину, курятину, фрикадельки чи стейки. А от із рослинними замінниками сала та бекону все не так просто. Справа у тому, що більшість таких продуктів одразу плавляться на сковорідці й перетворюються на звичайну рослинну олію. Це робить псевдосало не досить подібним до натурального продукту. Втім, рішення цієї проблеми також знайдено – французький стартап 77 Foods представив веганські бекон і сало, які не втрачають структури під час приготування та за смаком і виглядом максимально нагадують справжні продукти, повідомляє SEEDS.

Основним інгредієнтом лардону та бекону від 77 Foods є текстурований соєвий білок, який надає продукту відповідного смаку, волокнистої текстури та збалансованого харчового профілю.

Компанія позиціонує свої продукти як єдині, де штучні м’ясна та жирова тканини поєднані таким чином, щоб не розділятися під час приготування. Для створення «жиру» використовують емульсію з рослинних олій (соняшникова, ріпакова та ін.), воду, коріння, водорості та інші інгредієнти.

ВСІ НОВИНИ