Про це написали в прес-релізі Швейцарської вищої технічної школи в м. Цюрих (ETH Zurich). Такого унікального зовнішнього вигляду досягли завдяки особливостям мікроскопічної структури спеціального компоненту, який створює ефект так званої іризації.
Простіше кажучи, колір проявляється не за рахунок пігменту, що поглинає світло однієї довжини хвиль, а за рахунок заломлення та інтерференції променів поверхнею шоколаду. Такий ефект властивий пір’ю птахів, панцирам деяких жуків.
Для створення такого шоколаду його спочатку покривали золотом і оксидом титану. Такі покриття давали цікаву гаму кольорів, але були визнані досить дорогими навіть для всесвітньо відомого шоколаду зі Швейцарії. Джерело ethz.ch