Горілку роблять практично з усього, наприклад із сої, молока або хрону, деякі можуть згадати відомий роман В. Войновича.
Голландський підприємець вирішив розширити цей незвичайний перелік. Він прагнув створити продукт, який би відразу асоціювався з його країною. Коли ми чуємо «Голландія» відразу згадуємо «тюльпани». І саме з тюльпанів Joris Putman придумав робити горілку (не з квітів, а з цибулин тюльпанів).
Він заснував компанію Clusius Craft Distillers, названу на честь фламандського ботаніка 16-го століття, який започаткував індустрію тюльпанів у Голландії.
Чиста тюльпанова горілка коштує близько 340 доларів, для створення однієї пляшки необхідно 350 квіткових цибулин. Така горілка подається у найдорожчих ресторанах Європи.
Clusius також виробляє горілку на основі зерна, до складу якої входять тюльпани, але її вартість набагато скромніша – 55 доларів.