В Україні з’явився новий проєкт, який запропонував споживачам здорову альтернативу фаст-фуду — IceFood. IceFood — це сервіс заморожених корисних страв ready-to-eat, на приготування яких піде до 5 хвилин, пише SEEDS.
У меню — заморожені перші та другі страви, сніданки, десерти, смузі. Є навіть борщ!
Засновники стартапу FoodEx — Світлана Котенко та її брат Сергій Котенко — вважають, що це зручно в сучасному швидкому та мінливому світі.
Світлана Котенко розповідає, що всю їжу можна тримати вдома у морозилці. Так здоровий сніданок чи обід завжди буде під рукою.
У виробництві ІceFood застосовує технологію Cook&Freeze — шокове заморожування страв, коли гаряча страва відразу потрапляє до камери з температурою −30. Це зберігає всі поживні мікроелементи та смак, і разом із тим усуває необхідність використання стабілізаторів та консервантів.
Восени 2020 року ІceFood отримав pre-seed грант у розмірі $25 тис. від Українського фонду стартапів, а також відкрив перший офлайн-магазин у Києві.