Японський стартап IntegriCulture, який спеціалізується на створенні штучного м’яса у лабораторних умовах, планує збудувати біореактор для виготовлення псевдогусячої печінки, пише Meat Inform.
Стартап із Токіо отримав від інвесторів близько 10 млн доларів. Частину залучених інвестицій керівництво фудтех-стартапу планує скерувати на R&D у сфері лабораторного вирощування м’яса. Крім біореактора, компанія має намір побудувати ще один виробничий об’єкт. Першим комерційним продуктом IntegriCulture стане фуа-гра на клітинній основі.
Для виготовлення традиційної фуа-гри використовується печінка перегодованих гусей. Завдяки спеціальному режиму годування гусяча печінка збільшується вдесятеро, що спричиняє страждання птахів.
Стартап планує розпочати постачання штучної фуа-гри до закладів громадського харчування вже наступного року. В роздрібних магазинах продукт з’явиться не раніше 2023 року.
Відповідно до нещодавнього прогнозу, станом на 2030 рік 10% представленого на світовому ринку м’яса матиме штучне походження. На 2032 рік обсяг ринку клітинного м’яса досягне 600 млн доларів США.