В Україні відбувся форум MeatForumOnline, де експерти та лідери м’ясної галузі обговорили питання формування цін на свинину, курятину та яловичину в Україні. Про це повідомляє agronews.ua.
Виконавчий директор Асоціації «М’ясної галузі» Микола Бабенко заявив, що свинина чимдалі стає делікатесом для українців через високу ціну на неї.
Безумовним лідером серед видів м’яса є курятина. Успішною є та галузь, яка забезпечує внутрішній ринок і надлишок експортує. Експорт курятини з України є вдесятеро більшим, аніж експорт яловичини. А експорт свинини – вдесятеро меншим від експорту яловичини.
За словами виконавчого директора Асоціації «М’ясної галузі», баланс видів м’яса наступний: лідером є курятина, вона ефективна, низька за собівартістю, конкурентоздатна на внутрішньому і на зовнішньому ринках. Яловичина – доступна за ціною, але її споживання в Україні є традиційно меншим. Свинина – дуже сильно поступається курятині, як в ефективності вирощування, так і в собівартості і відповідно в ціні.