Американський стартап Beyond Meat виходить на український ринок: покупцям запропонують бургерні котлети та ковбаски з рослинного м’яса. Дистриб’ютором продукції виступає компанія Станіслава Луцковіча та Олександра Корзуна «Вест Мілз», пише AIN.UA.
Спочатку рослинне м’ясо з’явиться у закладах ЖЗЛ, Queen, The Burger, Not only Fish, Avalon, Mocco, Normal, Havana, Fabius, Villa Riviera, Маяк, Bassano, Champion Hall, мережі Star Burger та закладах Діми Борисова.
Як повідомив редакції AIN.UA ресторатор Діма Борисов, в його закладах проводились пробні продажі бургерів з таким м’ясом ще з липня цього року. М’ясо завозили в Україну самі, а бургер за ціною не відрізнявся від стандартного: 198 грн. Його мережу зараз веде переговори з компанією «Вест Мілз» з приводу обсягів та цін.
За словами представників Beyond Meat, це м’ясо складається з рослин, не містить глютену, сої та ГМО. Основні інгредієнти продуктів: горох, рис, вода, картопляний крохмаль, рапсове масло. Червоний колір надає буряковий сік.
Стартап Beyond Meat засновано у 2009 році Ітаном Брауном. Його продукція продається в мережах TGI Friday’s, Hardee’s, Subway, Dunkin, Black Bear Diner. Серед інвесторів стартапу: засновник Microsoft Білл Гейтс, актор Леонардо Дікапріо, венчурний фонд Kleiner Perkins C Caufield & Byers LLC, Obvious Ventures та інші.