4 і 7 грудня на платформі Всеукраїнського Форуму харчових технологій проведено в онлайн-режимі IХ Міжнародну науково-практичну конференцію «Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентоздатності». Організатори конференції – виставкова компанія «АККО Інтернешнл» (міжнародні виставки INPRODMASH і UPAKOVKA) та кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв НУХТ.
На конференції, яка проводилася в форматі дуальної освіти і складалася з трьох тематичних онлайн-семінарів, обговорювалося широке коло актуальних питань технічного переоснащення підприємств молочної промисловості, комп’ютерної візуалізації для оцінки і контролю якості харчових продуктів, застосування іонізуючого випромінювання для обробки матеріалів у харчових, фармацевтичних і біотехнологічних виробництвах та інше.
У зазначених заходах взяли участь понад 300 фахівців, зокрема керівники і головні інженери підприємств харчової промисловості, провідні науковці та аспіранти профільних закладів вищої освіти і науково-дослідних установ України, а також іноземні учасники з Болгарії, Киргизстану, Туреччини та Хорватії.
Компанія «АККО Інтернешнл» висловлює щиру подяку колективу профільної кафедри НУХТ за плідну співпрацю та сприяння у проведенні актуальних тематичних заходів і запрошує підприємства харчової галузі взяти участь у міжнародних виставках INPRODMASH і UPAKOVKA, які відбудуться з 14 по 16 вересня 2021 року.