Швейцарська компанія Barry Callebaut створила 3D-принтер, здатний виготовляти тисячі цукерок за невеликий проміжок часу. Вона планує отримувати замовлення від готелів, кондитерських, кав’ярень та інших компаній, які хочуть здивувати своїх клієнтів.
У харчовій промисловості вже є приклади застосування 3D-друку, відзначає американський Forbes. Однак технологія Barry Callebaut дозволяє поставити створення шоколаду на потік, що зробить такий продукт більш доступним за рахунок масштабів виробництва.
Виготовляти шоколад на 3D-принтері Barry Callebaut буде під брендом Mona Lisa. Замовники зможуть вигадати власний дизайн, форму та розмір. У результаті вони отримають вироби, які зможуть використовувати у фірмових десертах, гарячих напоях та випічці.
Тим, хто захоче придбати такий шоколад у магазині, доведеться зачекати кілька років. За словами голови корпорації з інновацій Пабло Перверсі, спочатку компанія налагодить виробництво для гурманів, потім перейде до співпраці з виробниками.
Пабло Перверсі вважає, що в майбутньому 3D-принтери від Barry Callebaut можуть з’явитися на звичайній кухні, поруч зі звичними кавоварками. «Ідея мати у будинку шоколадну друкарську машину з капсулами, які дозволяють вам щось створювати, – просто чудова. Ми ще не досягли цього, але у нас є можливості, та ми їх вивчимо», – сказав Перверсі.