На Конотопщині відкрили новий сучасний цех з виробництва сиру. За добу цех переробляє 1 тонну молока, загалом потужність підприємства розрахована на 3 тонни молока за добу, повідомляє SEEDS з посиланням на Конотопську райдержадміністрацію.
На підприємстві відмовилися від стабілізаційних систем та ароматизаторів. Виробляють сири, сирно-молочну продукцію, молоко, йогурт, сметану, кисломолочний сир, вершки, масло, розповіла технолог цеху з виробництва сиру Оксана Кривенко.
Подія є важливим кроком у розвитку сільських територій, адже відкриття таких підприємств сприяє розвитку бізнесу на селі, створенню нових робочих місць. Сир та сирно-молочну продукцію вироблятимуть із високоякісного молока.
Виробництво сиру на сироварні максимально автоматизоване. Молоко, що надходить до сироварні від виробника молочної сировини, проходить підігрів, пастеризацію, охолодження до температури заквашування.
Пастеризація молока автоматизована та вираховується до секунд, щоб продукт не втрачав оригінальних смакових якостей. Потім сир потрапляє на пресування, після цього у солільний басейн, а далі в камеру дозрівання. Після дегустації сир переносять до складу готової продукції, а звідти він вже йде на реалізацію.
В новому цеху планують виготовляти сир із 2, 6-місячним та річним терміном дозрівання.