Американське видання «Bravo TV» зробило добірку найбільш незвичайних вин, передає УНН.
Вино з авокадо
Вино з авокадо пропонує виноробня «Schnebly Winery» з Південної Флориди. Це одна з небагатьох виноробень у США, яка не використовує виноград для виробництва вина. Замість винограду використовують кокоси, авокадо, лічі.
Вино з гарбуза
Вино з гарбуза пропонує виноробня «California Fruit Wine Co», розташована в місті Сан-Дієго, Каліфорнія. Спочатку винороби розробили рецепт алкогольного сиропу з гарбуза, який мав 0,5-2,2% об. Збільшивши міцність напою до 14% об., винороби дали йому визначення «вино». Творці напою охарактеризували його як «напівсолодке вино з ароматом осені».
Вино з часнику
Вино з часнику виготовляє винний завод «Rapazzini Winnery», який розташовано в місті Гілрой, штат Каліфорнія, США. Свій відгук про напій залишив відомий британський винний експерт та дегустатор Оз Кларк, назвавши часникове вино «нечестивим союзом смаків». Попри це, напій користується популярністю у покупців.
Вино з кленового соку
Вино з кленового соку — це десертне вино, яке сьогодні виробляють в Америці та Новій Шотландії (Канада). Воно має близько 12% об. Творці розповідають, що таке вино добре смакує з лате або капучино, як, наприклад, коньяк із кавою.
Вино з помідорів
Вино з помідорів виробляють у Квебеку (Канада). Цей напій під назвою «Omerto» має блідо-золотий колір і, за словами його творців, вважається аперитивом. Крім канадців, вино з помідорів також виробляють американці, зокрема виноробня «Florida Orange Groves», яка, крім помідорів, додає у вино гострий перець.