8 серпня в Сумах було презентовано передову наукову розробку – гіпоалергенне молоко А2.
Створення молока А2 – наукова ініціатива Сумського НАУ, яка виникла під час реалізації проєкту, присвяченого лебединській породі корів. У ході досліджень виявилося, що половина таких корів мають особливий генотип. Він дозволяє їм давати молоко, яке не викликає алергії на білок казеїн та ускладнень з боку травної системи. Крім того, вживання такого молока запобігає розвитку інфекційних хвороб, захворювань серцево-судинної системи, цукрового діабету І типу.
До слова, у світі молоко А2 не є чимось екстраординарним. Його можна знайти на полицях магазинів поруч зі звичайним молоком. Для України ж такий продукт є унікальним. Джерело debaty.sumy.ua