Забійні та переробні підприємства Данії організували роботу таким чином, щоб між працівниками зберігалася дистанція та водночас залучалося менше персоналу. У зв’язку з цим виникла необхідність збільшити робочий час.
Щоб гарантувати безпеку постачання, низка данських боєнь має намір не тільки подовжити тривалість робочого дня, але також працювати у вихідні та святкові дні. Таке рішення було ухвалене через постійний попит на м’ясо в умовах кризи.
Зазвичай розгляд таких змін триває 5–6 тижнів. Але в нинішніх умовах ці вимоги мають бути більш гнучкими, йдеться у прес-релізі Міністерства охорони навколишнього середовища Данії.
«Важливо, щоб данські бійні продовжували доставляти м’ясо у магазини. Водночас важливо дотримуватися безпеки працівників на бійнях. Тому сьогодні ми надали Данському агентству з охорони навколишнього середовища можливість швидко ухвалити рішення про внесення змін до графіка роботи», — прокоментувала міністр охорони навколишнього середовища Леа Вермелін.
Джерело: meat-inform.com