Новозеландська компанія з виробництва альтернативних білків Sustainable Foods планує у 2021 році запустити свій аналог м’яса на основі конопель. Новий продукт буде вироблятися з місцевих сортів канабісу та оброблятися з використанням гідроенергії. Про це повідомляє foodnavigator, пише agronews.ua.
М’ясо на основі конопель буде продаватися під роздрібним брендом компанії The Craft Meat Co. Вона вже представила ряд продуктів рослинного походження, включаючи фарш, гамбургери, ковбаси та готові страви.
Крім того, м’ясо з конопель міститиме дуже високий рівень харчових волокон — до 19% від рекомендованої норми споживання (RDI). Це значна перевага, яку неможливо отримати від традиційного м’яса тварин чи багатьох інших продуктів на рослинній основі.
У Sustainable Foods розповіли, що співпрацюють з виробником медичного канабісу Greenfern Industries. Вони мають власну гідроелектростанцію з греблею і генератором електроенергії, яка забезпечить переробку і виробництво продукції, значно підвищуючи стійкість процесів.
Упаковка для нового продукту також буде максимально екологічною. Її виготовлятимуть із використанням матеріалу, сертифікованого Forest Stewardship.