Так виробник відповів на веганський тренд – введення м’ясозамінніків .
Ресторани фастфуду Arby розпочали виробництво овочів із м’яса – першим успішним експериментом стала морквина з індички, яка на смак і колір майже така ж, як оригінал.
Страва називається marrot – вона містить більше 30 грамів білка та 70% рекомендованої добової кількості вітаміну A. Головна відмінність м’ясної моркви від справжньої – відсутність хрускоту, який творці намагалися імітувати за допомогою глазурованого покриття.
Шеф-кухар Невілл Кроу зазначає, що рецепт marrot навмисне замислювався так, щоб його можна було легко повторити вдома або в промислових масштабах.
За його словами, створення marrot відображає суть бренду: ніколи та ні за яких обставин не вводити в меню замінники м’яса!
Проте штучне м’ясо скоро буде домінувати на ринку – вчені впевнені, що до 2040 року людство відмовиться від виробництва звичайного м’яса через проблеми з кліматом. Також люди майбутнього їстимуть комах, медуз та питимуть молоко з водоростей.
Джерело: https://vokrugsveta.ua/