В Ізраїлі розробили інноваційну технологію пакування Sufresca, яка зменшує кількість харчових відходів та подовжує термін зберігання продуктів.
Sufresca — ізраїльський стартап, який розробляє технологію «покриття, що дихає», яка може подовжити термін придатності на кілька тижнів без необхідності зберігати харчові продукти у холодильних приміщеннях, пише AFN.
Поки покриття випробовують на огірках, помідорах, цибулі, часнику та перці – оскільки для цих продуктів існує менше практичних рішень, на відміну від яблук чи цитрусових, де депонування воском давно є загальною практикою.
Sufresca розробила шар покриття GRAS (загальновизнаний як безпечний). Він подовжує термін зберігання, запобігає втратам, дозволяє продовжувати обмін речовин, необхідний для збереження свіжості та харчової цінності фруктів та овочів.
Не тільки Sufresca успішно розробляє біоупаковку. Так, компанія Apeel Sciences розробила порошок на основі шкірки апельсинів, який розчиняють у воді та застосовують для пакування. Індонезійський стартап Evoware створив із водоростей харчову обгортку, яка здатна розкладатися після використання. Компанія Hazel Technologies пропонує саше, які вдвічі збільшують термін зберігання продуктів, запобігають гниттю та появі грибка. Усі ці інноваційні винаходи є альтернативою пластику.