MicroSalt — новий продукт, який позиціонується як більш здоровий та має нижчий вміст натрію, пише New Food.
Сіль MicroSalt — це натуральна сіль, яка приблизно в 100 разів дрібніша за традиційну та потребує меншої кількості задля досягнення того ж рівня смаку.
Розробник описує свій продукт як «частинки, покриті нанорозмірними кристалами солі, розміром від 0,2 до 0,6 мкм. Носій (зазвичай мальтодекстрин) діє як транспортна молекула для доставки дрібних кристалів солі. Ці кристали природним чином прикріплюються до носія за допомогою електростатичних сил».
MicroSalt розчиняється майже відразу через надзвичайно малий розмір кристалів.
У компанії запевняють, що їх продукт забезпечує однаковий рівень солоності порівняно з традиційним, маючи на 50% менше натрію. У планах — збільшити цей показник до 80%.
Компанія створила власну лінійку картопляних чіпсів, використовуючи інноваційну сіль. Але її основним бізнесом є продаж солі як інгредієнта іншим харчовим компаніям. MicroSalt ідеально підходить для нанесення на сухі поверхні, такі як чіпси, горіхи, сухарики, попкорн та багато інших снеків.
Інноваційна сіль краща за інші продукти зі зниженим вмістом натрію, що існують на ринку, оскільки в сучасних альтернативах використовують хлористий калій. Але хлористий калій — це не та сама сіль, він має інший смак. А от MicroSalt — це справжня сіль, просто в іншій формі.