Європейська комісія ухвалила The Farm to Fork Strategy (стратегію «З ферми на виделку»), що лежить в основі європейської «Зеленої угоди», яка має на меті зробити продовольчі системи здоровими та екологічними. Стратегія передбачає кілька кроків щодо екологізації агропромислового комплексу. Зокрема, розглядається питання використання антибіотиків у галузі тваринництва.
Антимікробна резистентність, пов’язана із застосуванням антимікробних препаратів для здоров’я тварин та людини, щороку призводить до смерті близько 33 тис. жителів країн ЄС. Єврокомісія пропонує скоротити на 50% продаж антимікробних препаратів для сільськогосподарських тварин та аквакультури до 2030 року.
Зміни стосуються й галузі рослинництва. Зокрема, має бути обмежено використання пестицидів у сільському господарстві, на 20% зменшено використання добрив. Єврокомісія також сприятиме розширенню площ органічного землеробства з метою досягнення частки 25% від загальної площі сільськогосподарських угідь до 2030 року.
Джерело: https://meat-inform.com/