15 вересня 2021 р. в рамках виставки «Інпродмаш та Упаковка» відбулась конференція «Реалії та перспективи м’ясопереробки». (Організаторами заходу стали: «АККО Інтернешнл», НУХТ та журнал «Мясний бізнес»).
Під час конференції були представлені найактуальніші для галузі теми, серед яких:
- «Ринок м’яса та ковбасних виробів в Україні в першому півріччі 2021 р. Основні показники, тенденції та прогнози».
- «Між двох “С” — між сировиною та споживачем».
- «Законодавчі інновації: зміни вимог до упаковки харчових продуктів, проблема визначення терміну зберігання м’ясних продуктів після відкриття упаковки в торгівлі та інші»
- «Щоб внести зміни до ДСТУ, потрібно розробити нові. Наскільки це реально, та як вирішити питання з методикою контролю кісткового залишку м’яса механічного обвалювання, яка внесена до ДСТУ на готові вироби, але не відповідає цьому завданню?»
- «Актуальні технології та інновації м’ясопереробної галузі»
- «Тренди в альтернативних продуктах харчування»
- «Зміни у тенденціях м’ясного бізнесу. Охолоджене м’ясо та напівфабрикати: тенденції і прогнози розвитку ринку»
- «Взаємодія виробників м’ясної продукції з торговельними мережами. Вимоги торговельних мереж до м’ясної продукції (аудит по чек-листу та ін.), питання відстрочок оплати, повернень і ін.
- Спікер: Анжеліка Досин, генеральний директор Консорціуму торговельних мереж
- «Вплив COVID-19 на м’ясну галузь Бразилії, Китаю, Австралії. Реалії споживання, прогнози, тренди розвитку м’ясної промисловості в світі».
Обговорені на конференції теми та запитання були вибрані організаторами у відповідності до запитів виробників м’ясної промисловості. Тому захід виявився дуже інформатичним, цікавим та викликав велику зацікавленість серед представників галузі м’ясопереробки.