Незвичайні поєднання смаків для солодкої випічки — це головний тренд. На думку європейських експертів, популярними стануть ті солодощі, в яких традиційні смаки поєднуються з пікантними. Наприклад, лимонно-розмариновий торт, шоколадні кекси з м’ятним вершковим кремом або булочки з кардамоновим кремом, повідомляє bakeryinfo.co.uk.
Велику увагу привертатимуть азійські аромати, а особливо — японські. Наприклад, японські кекси з чорним оцтом, начинені курдом з юдзу або абрикосами, а також кекси з васабі.
Карамель місо — ще одна японська тенденція. За прогнозами, ця комбінація солодкого та пряного смаків стане популярною в усьому світі напередодні Олімпійських ігор у Токіо, перенесених на 2021 рік. Виробникам, які не готові до радикальних змін, радять звернути увагу на «коричневе масло» (карамелізоване вершкове масло), що додає глибини смаку, але не робить його абсолютно невпізнаваним.
Також популярними стануть інноваційні поєднання шоколаду з незвичайними фруктовими або овочевими смаками. Наприклад, шоколадні маффіни з глазур’ю з авокадо, буряковий пиріг з темним або молочним шоколадом, торт з панданом і білим шоколадом, кекс з чаєм матча і темним шоколадом.
Зростатиме інтерес і до більш традиційних фруктових та овочевих смаків, палітра яких розшириться. А от кількість цукру-рафінаду у випічці зменшиться; перевагу почнуть віддавати натуральному фруктовому цукру.