Виробництво чорниці в усьому світі постійно зростає. Найбільшими виробниками цієї ягоди вважаються Іспанія та Польща. В Україні зростання виробництва за останні два роки склало 14%.
Про це повідомив технічний директор ТОВ «Розетта Агро» Валерій Ляшиинскій, передає кореспондент AgroPortal.ua.
«Це пов’язано з тим, що плантації, які були посаджені в Україні у 2014-2015 роках, вступили в плодоношення і сьогодні ми бачимо, що Україна виходить на новий більш якісний рівень виробництва чорниці», – зазначає Валерій Ляшинскій.
За його словами, найбільшим споживачем чорниці серед країн Європи є Велика Британія. Відсоток споживання там досягає 45%, а це означає, що саме така кількість від загальної чисельності населення країни знає цю ягоду та купує її.
«Приріст динаміки споживання чорниці в країні за останні два роки склав 5%. Це важливий показник, оскільки споживання чорниці у Великої Британії найбільше в Європі та становить 860 г на одну людину. Фактично людина, які споживає чорницю, купує 1,7-1,8 кг цієї ягоди на рік», – розповідає Валерій Ляшинскій.
«Якщо у 2016 році оцінка європейського ринку склала 166 тис. т, то в 2017 році – 200 тис. т. Якщо ця тенденція збережеться надалі, то через 5-7 років обсяг ринку споживання чорниці у Європі складе 650 тис. т. Що стосується глобального споживання, то, за нашими оцінками, через 7-10 років його обсяг у світі подвоїться, тобто з 1 млн т зросте до 2 млн т», – прогнозує Валерій Ляшинскій.