Дика цибуля, черемша та ревінь дуже популярні у Таджикистані: люди вважають, що трави допомагають зберегти здоров’я.
Навесні у горах збирають дику гірську цибулю, яку в народі називають «сійохалаф» (наукова назва Цибуля Розенбаха). «Сійохалаф» у перекладі з таджицької означає «чорна трава»; це дуже корисна та багата йодом багаторічна трав’яниста рослина. Вона росте тільки у високогір’ях Центральної Азії. Відрізнити її від інших рослин нескладно. Якщо зірвати сійохалаф, кінчик стебла швидко почервоніє через великий вміст йоду. Саме за це рослину дуже цінують. Суп із сійохалафу має фіолетовий колір (також через йод). У Таджикистані його їдять із кислим молоком або домашньою сметаною.
Крім йоду, рослина містить багато інших вітамінів та корисних речовин: мінеральні солі, залізо, марганець, калій, цинк, ефірні олії.
Вважається, що сійохалаф зміцнює імунітет, допомагає нормалізувати тиск, дозволяє впоратися з авітамінозом після зими.