Морозиво – це чудові ласощі, які радують дітей та дорослих; без нього важко уявити спекотні літні дні. Сортів та видів морозива існує за найскромнішими оцінками близько тисячі. Зараз навчилися робити смажене морозиво, морозиво без молока та майже без калорій. Яким би не було морозиво, воно незмінно асоціюється у нас зі святом.
Як і багато інших святкових атрибутів, наприклад хлопавок та феєрверків, морозиво винайшли в Китаї (хоча документальних підтверджень цього немає). Згодом секрет приготування прохолодних ласощів потрапив до Європи завдяки мандрівнику Марко Поло.
Звичного для нас вигляду морозиво набуло лише у 1649 році, коли французький кухар здогадався змішати та заморозити молоко з вершками. Так з’явилося «неаполітанське морозиво», відоме нам як пломбір.
Смачне морозиво – це добра нагода порадувати себе та додати трохи прохолоди до літньої спеки, відчути справжній смак дитинства!