08-10 вересня
2020, КИЇВ, МВЦ
Замовити стенд Замовити квиток
Замовити стенд Замовити квиток
08-10 вересня
2020, КИЇВ, МВЦ

Програма семінару «НАССР своїми руками: інновації, виклики, рішення»

Програма семінару «НАССР своїми руками: інновації, виклики, рішення»
 Доповідачі

10.00 – 10.30

Вітальна кава 

10.30 – 10.40

Вітальне слово, початок роботи семінару

Марина Бурдейна, шеф-редактор журналу «Управління якістю», модератор семінару

10.40 – 11.30

Білі плями у питаннях стандартизації в харчовій промисловості. Як правильно діяти підприємствам, коли майже 90 % радянських ГОСТів відмінено?

Лариса Ваніфатова, начальник науково-дослідного відділу з розробки та технічної перевірки стандартів ДП «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості»

11.30 – 12.00

Усе про ефективну систему НАССР на елеваторах: запровадження, моніторинг, контроль та постійне вдосконалення

Вадим Турянчик, радник президента Української зернової асоціації з кормової та харчової безпеки

12.00 – 12.30

Перевірка дотримання принципів НАССР на підприємстві відповідно до чинного законодавства. Категоризація харчових підприємств Держпродспоживслужбою як шлях до здійснення заходів державного контролю на основі оцінки ризику та доцільності

Руслан Нагорняк, директор Центру безпечності харчових продуктів

12.30 – 13.00

Принципи інформування споживачів харчової продукції: чого та як швидко вимагає новий закон від виробників?

  • Скільки триватиме перехідний період?
  •  Загальні вимоги до інформації, що надається споживачам продуктів харчування
  • Маркування терміну придатності товарів: що треба знати про основні зміни
  • Відповідальність операторів ринку харчових продуктів

Владислав Веремеєнко, голова Асоціації з інтеграції НАССР, громадський діяч, провідний експерт з питань впровадження процедур, заснованих на принципах HACCP

13.00 – 13.30

Кава-брейк 

13.30 – 14.30

Які продукти за новим Законом про інформацію для споживачів мають право називатися натуральними?

  • Екологічне маркування та сертифікація
  • Набув чинності Закон про органічну продукцію — як бути?

Світлана Берзіна, президент Всеукраїнської громадської організації «Жива планета», міжнародний аудитор систем управління якістю та екологічного управління, експерт Програми ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП) з питань сталого споживання та виробництва, екологічної сертифікації та маркування

14.30 – 15.00

Яке маркування та маркетингові написи на упаковках харчових продуктів вводять в оману?

  • Суперечки з Антимонопольним комітетом
  • Чим може загрожувати таке правопорушення?
  • Дайджест судової практики

Святослав Бартош, керівник юридичної фірми Bargen

15.00 – 15.30

Роль упаковки та вимоги до неї під час експорту харчових продуктів до ЄС

Євгенія Литвинова, президент Клубу експортерів України

15.30 – 16.00

Упаковка як невід’ємна складова НАССР-ланцюга. Вимоги до упаковки харчових продуктів у рамках системи НАССР

Оксана Луценко, директор ГО «Сила якості»

16.00 – 16.45

Що варто знати про перевірки щодо дотримання законодавства у сфері харчової безпеки?

  • Відповідальність операторів ринку
  • Готуємося до перевірок правильно

Андрій Гевко, партнер юридичної фірми Bargen, адвокат

16.45 – 17.00

Вручення сертифікатів учасникам семінару-практикуму